Vergrendeling en voortdurende sociale afstand hebben ervoor gezorgd dat 750.000 17-24-jarigen maanden moeten wachten om met rijlessen te beginnen

 

Tot 750.000 jonge mensen kunnen niet beginnen met autorijlessen vanwege een enorme achterstand in voorlopige rijbewijsaanvragen die worden afgehandeld door de Britse Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA).

 

De in Swansea gevestigde DVLA behandelt nog steeds rijbewijsaanvragen die in april zijn ingediend, waardoor ongeveer de helft van alle 17-24-jarigen die hun eerste rijexamen willen afleggen, maanden moet wachten voordat ze de weg op kunnen.

 

Volgens de laatste overheidscijfers worden jaarlijks bijna een miljoen rijexamens afgenomen door jongeren, maar dit kostbare doorgangsrecht is een ander voorbeeld van de impact van de Covid-19 op de generatie die door de examenresultaten chaos wordt getroffen en ook het zwaarst getroffen door banenverlies als gevolg van de wereldwijde pandemie.

 

Sociale distantiëring bij DVLA kreeg de schuld van vertragingen

Studentchauffeur Roisin Clarke, 17, heeft een debrief met instructeur Kayleigh Nurse (links), nadat ze geslaagd is voor haar rijexamen in Yeovil, Somerset. Rijtests, die in maart in het VK werden opgeschort, zijn in Engeland opnieuw gestart met een enorme achterstand nadat honderdduizenden tests waren uitgesteld of geannuleerd vanwege de blokkering van het coronavirus.


 

De DVLA, die zei dat het elke dag 4.000 voorlopige vergunningen verwerkt, bevestigde de vertragingen voor jongeren en beschuldigde hen ervan dat er in Wales nog steeds sociale afstand nodig is.

 

Een woordvoerster van het bureau zei: “Hoewel we dagelijks tussen de 100.000 en 150.000 voertuiglogboeken en rijbewijzen publiceren, inclusief 4.000 voorlopige vergunningen aan klanten, zijn er vertragingen vanwege de sociale afstand die in Wales op twee meter afstand moet worden gehouden om onze site te behouden. COVID secure, wat heeft geresulteerd in een afname van het aantal medewerkers ter plaatse. We werken er hard aan om de aanvragen zo snel mogelijk te verwerken en onze excuses voor het ongemak ”.

 

Van de 17- tot 24-jarigen die een voorlopig rijbewijs zoeken, doen er elk jaar bijna een miljoen hun examen, maar de verwachting is nu dat de helft daarvan tot in ieder geval begin volgend jaar zal worden uitgesteld. onverplicht fietspad bord op de weg.

 

Ongeveer de helft van de jonge mensen slaagt voor hun test, wat betekent dat bijna een half miljoen minder de vrijheden van autorijden zal genieten, waar velen naar uitkijken tijdens hun tienerjaren.

 

Dubbele klap van GSCE-chaos en wacht om te rijden

Van de jonge coureurs zijn er ongeveer 75.000 17, en velen van deze groep krijgen te maken met een dubbele klap, omdat ze ook op donderdag verstrikt zullen raken in de voorspelde chaos van GCSE-resultaten.

 

Studentchauffeur Roisin Clarke, 17, heeft een debriefing met instructeur Kayleigh Nurse (rechts), nadat ze geslaagd is voor haar rijexamen in Yeovil, Somerset. Rijtests, die in maart in het VK werden opgeschort, zijn in Engeland opnieuw gestart met een enorme achterstand nadat honderdduizenden tests waren uitgesteld of geannuleerd vanwege de blokkering van het coronavirus.

 

De helft van de 17-24-jarigen die de auto gebruiken om naar het werk te pendelen, wordt ook gedwongen om het openbaar vervoer te gebruiken op een moment dat mensen wordt geadviseerd weg te blijven van treinen en bussen, tenzij dit absoluut noodzakelijk is om de verspreiding te helpen beperken van het coronavirus. Nog eens 10 procent van de jongeren rijdt gewoonlijk naar hun plaats van onderwijs.

 

Hoewel de reputatie van jonge automobilisten niet altijd gunstig is geweest, is het aantal 17-24-jarigen dat bij dodelijke ongevallen betrokken is sinds de eeuwwisseling elk jaar gedaald. Uit de meest recente cijfers blijkt dat zij slechts 15 procent van de verkeersdoden. waar auto theorie examen oefenen makkelijker wordt.

 

Jonge bestuurders hebben ook een veel kleinere impact op het milieu: ze rijden ongeveer 3.500 mijl, minder dan de helft van het landelijk gemiddelde jaarlijkse aantal kilometers in alle leeftijdsgroepen.